Главният изпълнителен директор на Samsung Dong Jin Koh (Ди Джей Кох) смята,

...
Главният изпълнителен директор на Samsung Dong Jin Koh (Ди Джей Кох) смята,
Коментари Харесай

Смартфоните ще отстъпят място на нови уреди

Главният изпълнителен шеф на Samsung Dong Jin Koh (Ди Джей Кох) счита, че краят на класическите смарт телефони наближава. Тази смяна ще бъде естествена, няма да бъде радикална, само че въпреки всичко до 5 години ще бъде ясно, че тя е реалност.

Кох вярва, че влизаме в нов интервал, който ще бъде доминиран от изкуствения разсъдък, 5G и IoT. Т.е. от нови интелигентни устройства, а не от смарт телефона, който бе " цар " на софтуерния пазар през последните 10 години. 

Кох, несъмнено, даде като образец за устройство на бъдещето Galaxy Fold на Самсунг - само че в това време призна, че Самсунг са прибързали с пуска на този доста безценен и посочил ред недостатъци сгъваем смарт телефон. Устройствата с гъвкави екрани обаче сигурно влизат в графата " бъдещето след смарт телефона ". 

Защо се мисли изобщо за нещо ново? Според Kang Yun-Je, началник на дизайнерския екип на Samsung Electronics, повода за построяването на сгъваем телефон е, че " дизайнът на смарт телефона е достигнал своя предел ". 
За компании като Apple, Samsung и Huawei, които са осъществили милиарди от продажбите на телефони, тази смяна може да бъде преломен миг.
Интернет на нещата, 5G, AI и всички тези технологии, които се смесват дружно, изискват нови уреди. Може би просто по-големи екрани? Може би просто сгъваеми таблети? Т.е., както споделя Кох: " Смартфоните могат да понижат, само че ще се появят нови устройства ". Кох вижда бъдещето във  " взаимосвързани и мултиекранни интелигентни устройства, които оказват помощ на хората безпроблемно да извършват задания, до момента в който се движат сред дома, колата и офиса ".

Разбира се, бъдещето може да е на устройства като умните часовници или умните представители. Тук Samsung са наясно, че изостават от Apple. Затова и възнамеряват да пуснат на пазара своя Galaxy Home, който отсрочват към този момент половин година. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР